Kontor Menu3

 

 

 

 

 

Kalenderen kan stadig hentes på kontoret.

Se nyhedsbrev fra juni klik her.

 

Fik læst du læst kredsens meddelelse om Persondataforordningen på DLF InSite.

 

Din TR kan hjælpe dig, hvis du har glemt hvordan du kommer på DLF InSite https://dlfinsite.dlf.org/

 

Forsiden > Nyheder > November og december 2015 Nederst kontakt- og indholdsoversigt

November:

 

’Vi har glemt, at mennesker har værdi, blot ved at de er til’

Information d. 30/11 - 2015

Hvor fa’en kom hun fra?, spurgte mange efter Eva Secher Mathiasens optræden i tv-programmet ’Debatten’, hvor hun i skarpe vendinger kritiserede vores politikere for at fokusere på konkurrencestaten og ikke på det gode liv…

…Ifølge Eva Secher Mathiasen er det »toparrogant«, at politikerne pisker de syge og dem, der står uden for arbejdsmarkedet, som i forvejen befinder sig et sted i livet, hvor de ikke er fyldt med selvtillid. Det er ikke for sjov, at man er arbejdsløs. Det er ikke for sjov, at man er misbruger, og en psykisk lidelse er ikke noget, man kan tage sig sammen til at holde op med at have, siger hun…

…Men det er langtfra alle, der har den mulighed. Stil 10 politikere op på en række og spørg dem: Hvad er formålet med politik? Og ingen vil svare: ’At mennesker trives og har det godt’, siger Eva Secher Mathiasen.

»Vi har fortjent politikere med større visioner. Derfor melder jeg mig i debatten, og her har jeg tænkt mig at blive.«

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Sorry, Folks, Rich People Actually Don't 'Create The Jobs'

Business insider 29/11 - 2015

As America struggles with high unemployment and record inequality, everyone is offering competing solutions to the problem.

In this war of words (and classes), one thing has been repeated so often that many people now regard it as fact.

"Rich people create the jobs."

Specifically, by starting and directing America's companies, entrepreneurs and rich investors create the jobs that sustain everyone else.

This statement is usually invoked to justify cutting taxes on entrepreneurs and investors. If only we reduce those taxes and regulations, the story goes, entrepreneurs and investors can be incented to build more companies and create more jobs.

This argument ignores the fact that taxes on entrepreneurs and investors are already historically low, even after this year's modest increases. And it ignores the assertions of many investors and entrepreneurs (like me) that they would work just as hard to build companies even if taxes were higher.

læs hele artiklen

Sidens top

 

Faktatjek: Ryanairs "overenskomster"
var et PR-trick

avisen.dk d. 28/11 - 2015

I flere medier står, at Ryanair har indgået en overenskomst, men der er ikke tale om en overenskomst i dansk forstand.

læs hele artiklen

Sidens top

 

”Formålet må være et samfund, hvor folk kan holde ud at leve”

Folkeskolen d. 27/11 - 2015

Af: Esben Christensen
Peter Kemp, der er professor i filosofi, har lavet en kras analyse af dannelsen i den nye folkeskolereform og læreruddannelse: Der skal dannes igennem kompetence og læringsmål. Men det er kun en halv dannelse, der udelukkende fokuserer på mennesket som arbejdskraft, mener professoren.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Stress-ekspert: Man skal nærmest være elitesoldat for at være ansat i det offentlige i dag

Ugebrevet A4 d. 27/11 - 2015

Når chefer dikterer effektiviseringer og højere tempo, foregår det i dag uimodsagt. Det mener stress-eksperten Thomas Milsted. Han er fortørnet over, hvordan ledere målrettet rekrutterer medarbejdere, der kan stå for ekstremt - og usundt - pres.

Robusthed er det nye sort blandt chefer. Hastigt på vej op af listen over de kvalifikationskrav, de stiller, når de ansætter nye medarbejdere. Og et stadig mere eftertragtet tema for de kurser, cheferne ønsker til de ansatte, de har i forvejen.

Men udviklingen er helt gal, mener stresseksperten Thomas Milsted, som står i spidsen for Stresstænketanken og er forfatter til en række bøger om stress, trivsel og arbejdsglæde.

Han troede, bunden var nået, da ledelserne for nogle år siden begyndte at udskrive mindfulness i rå mængder som det vidundermiddel, der skulle få et alt for presset arbejdsliv til at glide ned. Men når man nu går ud og nærmest screener arbejdsstyrken for robusthed, træder man yderligere et niveau ned, mener stresseksperten.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Frank efter jobcenter-møde: Må man slet ikke have et liv?

Avisen.dk d. 26/11 - 2015

Fleksjobberen Frank måtte se hele sin Facebook-profil printet ud til mødet på jobcentret.

Fremover er det slut med en åben Facebook-profil.

Det har Frank Olsen besluttet, efter kommunen har snuset rundt på hans Facebook-profil og indkaldt ham til møde på baggrund af nogle billeder og opdateringer.

læs hele artiklen

 

 

Stress udløste blodprop i hjertet

Folkeskolen d. 19/11 - 2015

Af: Helle Lauritsen
Lærer Marina Norling var holdt helt op med at holde pauser i løbet af arbejdsdagen, og natten før sidste skoledag i juni i år vågnede hun med smerter i brystet. Det viste sig at være en blodprop i hjertet.

En blodprop i hjertet er noget, man forstår. Så nu har lærer Marina Norling skåret ned på ambitionerne, hun er begyndt at holde sine pauser i arbejdsdagen, spiser havreklid og dyrker morgengymnastik.

Blodproppen kom natten før sidste skoledag på Arden Skole i det nordjyske. Forud var gået et hårdt arbejdsår med folkeskolereformens nye tiltag, flere lektioner, klasselærerfunktion i 1. klasse og specialundervisning. En kollega var gået ned med stress allerede et par uger inde i skoleåret…

Læs hele artiklen

 

Faktatjek: Ministerier kender ikke eget dagpenge-regnestykke

DR d. 19/11 - 2015

Beskæftigelsesministeriet og Finansministeriet kan ikke dokumentere regnestykket bag et af de mest omdiskuterede tal de senere år: Det berømte fejlskøn om, at kun 2-4.000 personer ville ryge ud af dagpengesystemet, som følge af reformen i 2010. Det fortæller DR's Detektor.

læs hele artiklen

Sidens top

 

Målet med politik er det gode liv – ikke en stærk stat.

Information d. 10/11 - 2015

De nye politiske reformer reducerer danskerne til fodsoldater for konkurrencestaten. Og det er helt forkert, mener formanden for Dansk Psykolog Forening. Politikernes vigtigste opgave er at sikre, at flest muligt har et godt liv

»Jeg vil have politikere, der har visioner for et samfund, hvor vi alle har det godt, i stedet for et samfund, hvor vi kan piske flest mulige til at være konkurrencestatens fodsoldater.«

Eva Secher Mathiasen er formand for Dansk Psykolog Forening…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Kommunen til Conni: Du er for syg til sygedagpenge, så nu skal du arbejde.

Avisen.dk d. 10/11 - 2015

Conni Hammerich mistede retten til sygedagpenge, fordi det tog mere end 22 uger at udrede de mange skader, der giver hende daglige smerter.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

"Ren molbohistorie": Nu bliver postjob sendt til Indien

Avisen.dk d. 9/11 - 2015


25 medarbejdere i Post Danmark fik i dag at vide, at de bliver fyret 1. maj. Deres job skal nemlig sendes til Indien. Men det er en rigtig dårlig forretning for Danmark, mener de ansattes tillidsrepræsentant.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Skolehistorie: Haarder og Antorini sparker ud efter DLF

Folkeskolen d. 9/11 - 2015

Frustration og vrede fik frit løb på stand C2-003 på weekendens Bogforum i København. To eks-undervisningsministre sparkede hårdt ud efter Danmarks Lærerforening. En lærer blandt tilhørerne svarer igen.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Socialrådgivere: Vi vurderer syge på uforsvarligt grundlag

Avisen.dk d. 9/11 - 2015

Ny undersøgelse påstår, at borgere ender på lavere ydelser, fordi der ikke er tid til at behandle deres sag.

Socialrådgiverne i kommunernes jobcentre mener ikke selv, at de kan nå at vurdere alvorligt syge borgeres arbejdsevne inden for den 22 uger lange tidsfrist, som sygedagpengereformen fastsætter. Det skriver Dagbladet Information.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

 

December - 2015

Hovedstyrelsesvalg 2015

DLF’s ledelse valgt – se den nye hovedstyrelse

Klik her Niels fik et godt valg.

De 18, der nu er valgt, skal udgøre hovedstyrelsen fra 2016 til og med 2019 sammen med formand Anders Bondo Christensen og næstformand Dorte Lange, samt formanden for Skolelederforeningen (Claus Hjortdal), formanden for Lærerstuderendes Landskreds (Christian Dalby) og Birgit Bruun, pensionistmedlemmerne.

 

14,1 mia. kr. mere end ventet bør gå til velfærd & nye job

FTF d. 10/12 - 2015

Finansministeriets Økonomisk Redegørelse viser, at underskuddet på de offentlige finanser i 2015 er langt mindre, end regeringen tidligere har antaget. Der er således 14,1 mia. kr. mere til velfærd, end regeringen forventede i august. Tredje kvartal viser negativ vækst i BNP. Der er derfor brug for øget offentligt forbrug for at sætte gang i økonomien og sikre kvalitet i velfærden, mener FTF.

læs hele artiklen

Sidens top

 

Hårdt angreb på DF: I svigter 132.000 pensionister

TV2 d. 8/12 - 2015

Det var en ren tilståelsessag, da Bent Bøgsted tirsdag eftermiddag skulle forklare, hvorfor han og Dansk Folkeparti lægger stemmer til lovforslag nr. L 67, som piller ved boligydelsen til pensionister.

Ifølge regeringen vil de ændrede satser, som de borgerlige partier vil indføre betyde, at omkring 132.000 pensionister gennemsnitligt mister 3.780 kr. om året. Det lagde Bent Bøgsted ud med at anerkende.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Møg jul hos enlig mor: Mobbes for manglende mobil og iPad

Ekstra Bladet d. 7/12 - 2015

Alenemor på kontanthjælp må sige nej til alt – og slås mod døtrenes mobning i skolen

– Jeg må sige nej til alt, altid og alle steder. Det kan være hårdt. Både for mig og dem. De forstår heldigvis situationen i forhold til mig.

- Men det betyder også, at de ekskluderes og mobbes i skolen. Især fordi de hverken har en mobiltelefon eller en iPad.

- Jeg har flere gange måttet tage det op med lærerne.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

 

logo

 

Glædelig jul og godt nytår

Kære medlemmer

Printervenlig udgave.

Sidens top

År 2015 lakker så småt mod enden og vi vil gerne benytte lejligheden til at sige mange tak for det gode samarbejde, vi har oplevet i årets løb.

Formanden og næstformanden har i dette skoleår brugt tid på at besøge kommunens skoler. Det har været en rigtig positiv oplevelse og vi har under besøget talt med både ledelse, TR og AMR samt fået rundvisninger, hvor vi bl.a. har set lærernes arbejdspladser.
Vi har primært talt om bilag 1.1, (De 15 punkter) som nu hedder bilag 4 i læreraftalerne 2015. Det har været yderst opløftende at høre fortællinger om, hvordan man selv ude på skolerne har fundet ud, hvad der virker og hvad der slet ikke har virket. Vi synes, man har fundet mange gode og forskellige løsninger for at få skolereformen og bilag 4 til at hænge sammen, så man kan fungere nogenlunde i dagligdagen. Vi oplever stadig at lærere og bhv. klasseledere mangler tid til individuel forberedelse, fælles forberedelse, teamsamarbejde osv. og at de løber meget stærkt for at få dagligdagen til at lykkes, så de kan levere og præstere et ordentligt arbejde.
Det stod helt klart for os, at der hvor lærere og bhv.klasseledere trivedes bedst, var på de skoler, hvor lederen var synlig og turde vise vejen sammen med lærerne.
Vi oplevede også at lærere og bhv.klasseledere stadig har en gejst i forhold til at ville det bedste for deres elever. Men som nogle gav udtryk for, så ville de altså også gerne have ro til at implementere den nye skolereform, uden at der kom for mange ekstra nye tiltag fra Vejen kommune, da der er grænser for, hvor mange forandringer man kan håndtere.
Vi er kun i år 2 i forhold til skolereformen og langt fra i hus med implementeringen af alle tiltagene. Samtidig med reformen, bliver skolerne også udfordret i nye måder at implementere på f.eks. senest, med et såkaldt ”Hyrdebrev” fra undervisningsministeren, om at den understøttende undervisning kan konverteres til flere voksne i undervisningen. Vi oplever, at det der er fokus på lige nu og som man arbejder ihærdigt med på skolerne, er elevernes læringsmål set i sammenhæng med VFL. Vi mener, at det er vigtigt, man tager få ting ad gangen, så man har roen til at fordybe sig og tiden til at afprøve tiltagene. Selvfølgelig skal den økonomiske ramme for Vejen kommunes skolevæsen også give mulighed for, at man ude på skolerne har ressourcerne til at implementere reformen med den kvalitet, der gør, at man lykkes som lærer og børnene bliver så dygtige de kan.
Vi går sandsynligvis en tid i møde, hvor det bliver svært at rekruttere og fastholde uddannede lærere og bhv.klasseledere til de ledige stillinger. I vores område er der ingen ledige og der kommer ikke nok fra Professionshøjskolerne til at dække efterspørgslen. Kommunerne og ikke mindst skolerne er i hård konkurrence om arbejdskraften, og vi frygter, at Vejen kommune ikke leverer løn og arbejdsforhold, der kan matche nabokommunernes, hvilket muligvis vil forstærke problematikken.
Vi har løbende møder med Regin Holm og Kirsten Busk og som noget nyt deltager skoledirektøren Michael Maalø også i møderne. Vi udveksler synspunkter og holdninger, og vi vil gerne endnu dybere, så det bliver et reelt samarbejde baseret på tillid og dialog.
Michael og Regin har også været på rundtur på skolerne og lige nu sidder vi og arbejder på en fælles historie om de indtryk, vi hver især har fået af skolebesøgene.
Vi er spændte på, hvad det nye år vil bringe og vi er udmærket klar over, at I trods store udfordringer kæmper en brav kamp for at få dagligdagen til at lykkes.
Vi vil ønske jer alle sammen en glædelig jul og et godt nytår samt en velfortjent juleferie.

Med venlig hilsen
På kredsstyrelsens vegne
Birthe Cramon

Sidens top


 

Kontakt kredsen

Vejen Lærerkreds

Nørregade 58 B, 6600 Vejen
Hovednummer : 75 41 08 44
E-mail: 104@dlf.org
Facebookside

 

Vores telefontid er:

Mandag - torsdag: 10 - 16.30

Fredag: 10 - 14

 

Møde:

Det er en rigtig god ide at ringe inden du møder personligt op, da vi kan være til møde på kredskontoret med en anden eller et andet sted.
Mandag og onsdag: Kan du også aftale møde med konsulenten efter vores telefontid,
16.30 - 17.30

 

 

Birthe E Cramon
formand
direkte: 50 44 20 71
e-mail: biec@dlf.org

Birthe

 

Mona Sørensen
sekretær
direkte 60 16 50 63
e-mail: mso@dlf.org

Mona

 

Poul Eck Sørensen
konsulent
direkte 60 94 05 76
e-mail: poes@dlf.org

PoulIndhold

Øverste linie på alle websider :
Oplysninger vi vægter særligt.

Nederst på alle websider:
Kontakt information, inholdsoversigt på alle websiderne.

 

Forsiden

Nyheder

Aftaler og love

Centrale aftaler: for det kommunale
område
og aftaler på statens område.

Lokale aftaler: Arbejdstid og forhåndsaftale om lokale lønmidler
Aftale om ferieens placering

Husk

175 timer
A-kassen
Arbejdsskade,
Arbejdsulykke
,
Erhvervs-sygdom.

Barsel
Børn og unge, der har problemer Børnehaveklsseleder
Efterløn
Fagligt netværk
Ferie, ferieoptjening og syg i ferien
Folkepension
Forenede Gruppeliv, FG
6. ferieuge
L409
Langtidssyg
Ledig
Lejrskole
Lønsedler
Nedsat kontingent
Nyuddannet
Ny stilling
Opsat tjenestemandspension
Pension til overenskomstansat
Pensionist (kommende)
Politianmeldelse
Sociale medier
Timelønnet
Tjenestemandspension
Tjenesterejser
Trivsel og sundhed på arbejdspladserne
Understøttelseskassen
Vold og trusler om vold
Ytringsfrihed

Kalender

Kontor

Links

Medlemsfordele

Nyheder

Nyhedsarkiv
Specielle nyheder
Referat fra kredsstyrelsesmøder
Generalforsamlinger
Falige nyhedskilder
Folkeskolen om lockouten

Om os

Kredsens visioner
Vejen lærerkreds kommunikationsstrategi
Kredsens arbejdsmiljøpolitik
Kontigent i kredsen
Politik

Senior

Valgte:

KS, TR

 

Sidens top

 

neglogo


www.dlf.org

 

 

© Design og de fleste fotos
Poul Eck Søensen

 

Sidens top