Kontor Menu3

 

 

 

 

 

Kalenderen kan stadig hentes på kontoret.

Se nyhedsbrev fra juni klik her.

 

Fik læst du læst kredsens meddelelse om Persondataforordningen på DLF InSite.

 

Din TR kan hjælpe dig, hvis du har glemt hvordan du kommer på DLF InSite https://dlfinsite.dlf.org/

 

Forsiden > Nyheder > Nyheder januar 2015 Nederst kontakt- og indholdsoversigt

Januar 2015

 

Union is strength ..!!

i disse tider er sammenhold særdeles vigtig!
Se video klip. Klik her

 

Lærere bliver skræmt væk af skolereformen

DR d. 29/1 - 2015

Skolereformen har skræmt mange lærere væk, og det store problem er, at der er alt for få til at erstatte dem…

…Fundamentet for folkeskolen kan forsvinde

Også Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, er bekymret for den negative udvikling.

- Mange kommuner har allerede nu vanskeligheder med at rekruttere lærere, og de årgange, der er på læreruddannelsen nu, er historisk små. Hele fundamentet for folkeskolen risikerer at forsvinde, siger han og fortsætter:

- Politikerne må tage ansvar for, at skolerne kan lykkes med opgaven, og at det igen bliver attraktivt at være lærer…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Ytringsfrihedspris til
Erik Schmidt

Folkeskolen d. 28/1 - 2014

Af: Esben Christensen

Erik Schmidt blev i dag årets Sveske. Han fik prisen for sin indsats for ytringsfrihed i skolen. ”Vi må kræve at pædagogikken som fag og profession respekteres af hensyn til kvaliteten i folkeskolen”, sagde han blandt andet i sin takketale.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Roskilde: Fordobling i antallet af stress-sygemeldte lærere

DLF d. 28/1 - 2015

Dobbelt så mange lærere har meldt sig syge med stress det seneste år, viser ny medlemsundersøgelse fra Roskilde Lærerkreds. Bekymrende, men ikke overraskende, lyder det fra kredsformanden, der blandt andet peger på de nye arbejdstidsregler som årsag. Ny undersøgelse fra Hedensted viser samme tendens.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Arbejdstilsynet på restaurantbesøg: 94 brud på arbejdsmiljøloven

Fagbladet 3F d. 28/1 - 2015

Aktion: Ved årets første store aktion har Arbejdstilsynet set restaurationsbranchen efter i sømmene. Her fandt de intet mindre end 94 brud på arbejdsmiljøloven i 102 virksomheder.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Minister beklager: Vi skulle have talt med lærerne inden lovindgreb

Folkeskolen d. 23/1 2015

FN's arbejdsmarkedsorganisation ILO har kritiseret, at regeringen stoppede lockouten i foråret 2013 uden at inddrage lærerne. Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen erkendte på et samråd i dag procedurefejl og beklagede på regeringens vegne.

læs hele artiklen

Sidens top

 

Gid skolepolitikerne ikke havde lyttet til Niels Egelund

Politiken d. 20/1 - 2014
Jan Andreasen, lektor og studievejleder

Internationale uddannelsesforskere frarådede på det kraftigste at lave skolereformen - før den blev vedtaget.

… Senest har den finske Havardprofessor Pasi Sahlberg blandet sig i koret, og han er kommet med følgende gode råd til de danske skolepolitikere: ’I skal forsøge at finde en sammenhængende ide i uddannelsespolitikken og så arbejde i den retning…Prøv at undgå en situation, hvor retningerne, ideerne og prioriteringerne og visionerne ændrer sig hvert andet eller hvert fjerde år. Ingen højt præsterende lande i verden ændrer retning i uddannelsespolitikken ved hvert regeringsskifte.’

Gid skolepolitikerne på Christiansborg dog havde lyttet til den finske professor – i stedet for Niels Egelund - før de lavede alle ulykkerne for snart to år siden…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Elever: Intet fagligt løft endnu

Jyllands-posten d. 18/1 - 2015

Aarhusianske elevrepræsentanter mener, det faglige niveau er uændret. Tværtimod har skolereformen medført nogle forringelser…

…Formanden for Aarhus Skolelederforening, Stefan Møller Christiansen, oplyser, at han tager elevernes kritik meget alvorligt…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Massiv lærerflugt: I denne kommune har 78 sagt op

Avisen.dk d.16/1 - 2015

På bare et år har 78 lærere sagt op i Frederikshavn Kommune. 30 stillinger er blevet nedlagt i foråret på grund af ny struktur på folkeskoleområdet.

Flere sygedage og flere opsigelser. Det er dagligdagen i folkeskolen i Frederikshavn Kommune i førsteåret med den nye folkeskolereform. Det fortæller DR P4 Nordjylland.

Danmarks Lærerforening oplever, at flere skifter fag, og andre leder efter job med bedre arbejdsvilkår.

Det ses i blandt andre Frederikshavn kommune, hvor der er registreret 78 fratrædelser alene i dette skoleår.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Konkurrencestaten er fuld af faldgruber

Kristeligt Dagblad d. 16/1 - 2014

Vi risikerer at blive slaver af vækst, mener Cevea-direktør, som ønsker sig velfærd med fokus på relationer

I den uafhængige centrum-venstre tænketank Cevea arbejder direktør Kristian Weise på at udvikle alternativer til konkurrencestaten. Relationel velfærd kalder han det. Tanken er, at det er mødet mellem mennesker, der er det centrale i velfærden og gør en forskel.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Politiken-redaktør kommer med lommefilosofiske fordomme om lærerne

Politiken d. 15/1 - 2014

Det er groft når analyseredaktør hævder, at vi saboterer skolereformen.

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening

Analyseredaktør Poul Aarøe Pedersen har tidligere mere end antydet, at lærerne hævner sig på eleverne, når de står bag en lukket dør i klasselokalet, fordi de blev lockoutet i 2013.

De regler, som KL med regeringens hjælp fik gennemført i 2013, ser vi ikke andre steder i verden. Det nærmeste, vi kommer, er Sverige, hvor grundskolen ligger i ruiner, og de mangler op mod 40.000 lærere. Det overser PAP fuldstændigt i sin kommentar, der mest af alt må betegnes som lommefilosofiske fordomme.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

3F rejser historisk krav mod metrofirma på 47 millioner

Fagbladet 3F d. 15/1 - 2015

Danmarks største sag om lønsnyd nogensinde bliver nu rejst på metrobyggeriet.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

 

 

 

Vi er på vej ind i en menneskelig depression

JyllandsPosten d. 11/1 - 2015

AF Yrsa Grunnet, Sletbakkevej 7, Mygdal Bakker, Hjørring

Jeg ser også tristheden, apatien, frustrationerne i flere og flere menneskers øjne, mine børns, mine venners, mine bekendtes, jeg ser mennesker visne foran mig, og jeg hører flere og flere grupperinger i samfundet sige det samme: Vi bliver umyndiggjorte, vi bliver behandlet som numre i et umenneskeligt system, hvor kun effektiviteten tæller.

Politikerne har smadret det

Hvis ikke politikerne forstår, at denne vej ikke er farbar, må vi som befolkning gå på barrikaderne og ændre systemet. Vi havde et godt land, hvor vi behandlede hinanden pænt, hvor vi behandlede hinanden med respekt, men politikerne smadrede det, og jeg bruger bevidst udtrykket: smadrede det. I stedet for skabte de et samfund, hvor flere og flere er ved at give op, mange har allerede givet op og har resigneret. Det gælder sosu’en, det gælder folkeskolelæreren og gymnasielæreren, det gælder fysioterapeuten, psykiateren, lægerne, sygeplejerskerne og andre store grupperinger i samfundet. Danmark er ved at synke ned i apati.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Ny konflikt kan ramme folkeskolen

Politiken d. 10/1 - 2015

Danmark kan inden længe blive kastet ud i en ny konflikt med lukkede skoler. Lærere kræver langt mere forberedelse for at acceptere ny aftale.

...Den manglende forberedelse er katastrofal, mener Bondo: Den er årsagen til, at lærernes sygefravær lige nu stiger markant, og at lærere i hobetal søger væk fra folkeskolen. Han ønsker sig loven skrottet til fordel for en ny arbejdstidsaftale med markant mere forberedelse, men vil dog ikke sætte konkrete tal på sit ønske.

»Dette er helt åbenlyst den mest alvorlige situation, jeg har oplevet folkeskolen stå i. Det er totalt uholdbart. Og overenskomsten er eneste mulighed for at gøre noget ved det. Det ved alle«, siger han...

læs hele artiklen

Sidens top

 

40 procent af friskolerne har sagt nej til elever med særlige behov

Folkeskolen d. 8/1 - 2014

Af: Henrik Stanek
Løgumkloster Friskole er langt fra en om at have sagt nej til at optage elever med særlige behov på grund af økonomien. En rundspørge med svar fra 177 friskoler viser, at over 40 procent har afvist mindst en elev, som skulle have specialundervisning. Ligeså mange har sagt nej til inklusionselever.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Historiens dom bliver nådesløs

Folkeskolen d. 5/1 - 2015
Blog Niels Christian Sauer

De svenske skolepolitikere havde dog den undskyldning, at de ikke vidste, hvad de gjorde. Ingen havde advaret dem. De danske skolepolitikere anno 2015 er ikke blot blevet advaret. De mener slet og ret, de ved bedst.

Den, der betaler, bestemmer musikken. Så da ’Moderniseringsstyrelsen’ sidste år bad det internationale analysefirma McKinsey om hjælp til udformningen af en ledelsesmodel for det offentlige, vidste alle, hvad der var i vente: Mere new public management. Mere mistillid, mere kontrol, mere resultatløn. Som en mand med en hammer, der tror, at alt, der rager op, er søm, der skal slås i, er dette komplet djøfiserede organ under finansministeriet godt i gang med at reducere al ledelse i det offentlige til simple tælle-måle-veje-funktioner. Men det er som bekendt ikke alt, der kan tælles, som tæller, og det er ikke alt, der tæller, som kan tælles.

Det pudsige ved historien er, at netop dette var et centralt budskab, da selvsamme McKinsey fremlagde en særdeles interessant rapport i Eigtveds Pakhus d. 4. maj 2011. Her aflagde det nu hedengangne Skoleråd sin årsrapport, og som dagens sidste programpunkt fik McKinseyfolkene ordet. Det drejede sig om fremlæggelse af en omfangsrig forskningsrapport, udført på opdrag fra OECD, betitlet: ’How the world’s most improved school systems keep getting better’. Rapporten havde været fire års undervejs, og den stod på skuldrene af en tilsvarende rapport fra 2007 (”How the world’s best-performing school systems come out on top”). Den byggede på grundige undersøgelser i 20 lande fra alle ender af verdenen med vidt forskellige skolesystemer.

En af rapportens mest entydige konklusioner var, at højt udviklede skolesystemer forbedres gennem satsning på lærernes professionalisme. Bærende elementer i så henseende var en meget høj grad af tillid til lærerne. Men hvor brugen af resultatløn havde vist sig at være en effektiv booster i udviklingslandenes lavt udviklede skolesystemer, var den ifølge McKinsey i bedste fald ligegyldig i de højt udviklede systemer. Lærerne i disse skolesystemer var først og fremmest drevet af deres egen faglige stolthed, udfoldet indenfor rammerne af en høj grad af professionel, relativ autonomi. En anden utvetydig konklusion var, at de højt udviklede systemer profiterede stærkt af nært samarbejde mellem politikerne og lærernes fagforeninger.

Talrige andre undersøgelser bekræfter disse centrale konklusioner. Vil man have håndfaste beviser på, hvad der sker, hvis man sidder dem overhørig, kan man kaste et blik over Øresund. Der havde man indtil for 25 år siden et af verdens absolut bedst fungerende skolesystemer. Lige siden svenskerne i halvfemserne slog ind på den vej, der (i forlængelse af skolereformen) anbefales af Moderniseringsstyrelsen, er det kun gået en vej: nedad. Og det i den grad, at svenskerne i dag har den officielle OECD-rekord i forringelse af skolesystemer.

De svenske skolepolitikere havde dog den undskyldning, at de ikke vidste, hvad de gjorde. Ingen havde advaret dem. De danske skolepolitikere anno 2015 er ikke blot blevet advaret. De mener slet og ret, de ved bedst. Historiens dom over dem vil blive nådesløs.

Sidens top

 

Pædagoger er alene med børn: Vi står i farlige situationer hver uge

DR d. 5/1 - 2014

Mere end hver fjerde pædagog svarer i rundspørge, at de står i uforsvarlige situationer ugentligt, fordi de er alene med børn.

Hun er alene med en gruppe børn og skifter et af dem, da et andet barn bider et tredje. Samtidig lægger et fjerde barn sig oven på et femte barn. Da spidser det hele for alvor til. Det nederste barn kan ikke få luft.

Den kaotiske og farlige situation bliver beskrevet af en dansk pædagog, og den er tilsyneladende ikke unik.

læs hele artiklen

Sidens top

logo

 

Brev til skolerne
28. januar 2015

 

Det er en naturlig del af Vejen lærerkreds’ arbejde at følge udviklingen i lærer-nes arbejdsmiljø og trivsel. Som et led heri, er det vigtigt for kredsen at have et overblik de aktuelle arbejdsmiljøemner på de enkelte skoler i kommunen med henblik på i samarbejde mellem kommune, skole og AMR at sikre et godt ar-bejdsmiljø og en god trivsel til gavn for medarbejdere, ledelse og elever.

Vejen lærerkreds vil derfor bede jer om et eksemplar af jeres seneste arbejds-pladsvurdering samt eventuelt relevante bilag. Har I ikke færdiggjort jeres sene-ste arbejdspladsvurdering, bedes I i stedet sende de foreløbige resultater fra kortlægningen af arbejdsmiljøforholdene samt evt. sammenfatningen af medar-bejdernes svar.

Har I spørgsmål, er I velkomne til at kontakte undertegnede.

Skolen bedes sende materialet enten pr. brev eller mail til følgende adresse:

Vejen Lærerkreds 104
Nørregade 58B
6600 Vejen
e-mail: 104@dlf.org

Med venlig hilsen

Birthe Cramon
biec@vejen.dk
75 41 08 44

Spørgeskema om resultater om psykisk arbejdsmiljø i sko-lernes APV

Sidens top

 

 

Kontakt kredsen

Vejen Lærerkreds

Nørregade 58 B, 6600 Vejen
Hovednummer : 75 41 08 44
E-mail: 104@dlf.org
Facebookside

 

Vores telefontid er:

Mandag - torsdag: 10 - 16.30

Fredag: 10 - 14

 

Møde:

Det er en rigtig god ide at ringe inden du møder personligt op, da vi kan være til møde på kredskontoret med en anden eller et andet sted.
Mandag og onsdag: Kan du også aftale møde med konsulenten efter vores telefontid,
16.30 - 17.30

 

 

Birthe E Cramon
formand
direkte: 50 44 20 71
e-mail: biec@dlf.org

Birthe

 

Mona Sørensen
sekretær
direkte 60 16 50 63
e-mail: mso@dlf.org

Mona

 

Poul Eck Sørensen
konsulent
direkte 60 94 05 76
e-mail: poes@dlf.org

PoulIndhold

Øverste linie på alle websider :
Oplysninger vi vægter særligt.

Nederst på alle websider:
Kontakt information, inholdsoversigt på alle websiderne.

 

Forsiden

Nyheder

Aftaler og love

Centrale aftaler: for det kommunale
område
og aftaler på statens område.

Lokale aftaler: Arbejdstid og forhåndsaftale om lokale lønmidler
Aftale om ferieens placering

Husk

175 timer
A-kassen
Arbejdsskade,
Arbejdsulykke
,
Erhvervs-sygdom.

Barsel
Børn og unge, der har problemer Børnehaveklsseleder
Efterløn
Fagligt netværk
Ferie, ferieoptjening og syg i ferien
Folkepension
Forenede Gruppeliv, FG
6. ferieuge
L409
Langtidssyg
Ledig
Lejrskole
Lønsedler
Nedsat kontingent
Nyuddannet
Ny stilling
Opsat tjenestemandspension
Pension til overenskomstansat
Pensionist (kommende)
Politianmeldelse
Sociale medier
Timelønnet
Tjenestemandspension
Tjenesterejser
Trivsel og sundhed på arbejdspladserne
Understøttelseskassen
Vold og trusler om vold
Ytringsfrihed

Kalender

Kontor

Links

Medlemsfordele

Nyheder

Nyhedsarkiv
Specielle nyheder
Referat fra kredsstyrelsesmøder
Generalforsamlinger
Falige nyhedskilder
Folkeskolen om lockouten

Om os

Kredsens visioner
Vejen lærerkreds kommunikationsstrategi
Kredsens arbejdsmiljøpolitik
Kontigent i kredsen
Politik

Senior

Valgte:

KS, TR

 

Sidens top

 

neglogo


www.dlf.org

 

 

© Design og de fleste fotos
Poul Eck Søensen

 

Sidens top