Kontor Menu3

 

 

 

 

 

Kalenderen kan stadig hentes på kontoret.

Se nyhedsbrev fra juni klik her.

 

Fik læst du læst kredsens meddelelse om Persondataforordningen på DLF InSite.

 

Din TR kan hjælpe dig, hvis du har glemt hvordan du kommer på DLF InSite https://dlfinsite.dlf.org/

 

Forsiden > Nyheder > Nyheder december 2014 Nederst kontakt- og indholdsoversigt

December 2014

 

Uligheden stiger under Thorning

Stik imod regeringens mål vokser forskellen mellem rig og fattig. »Et kæmpe svigt«, siger Enhedslisten.

Politiken d. 30/12 - 2014

Når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på 2015's første dag gør status i sin nytårstale, er et vigtigt mål for hendes regering ikke opfyldt.

Udviklingen går nemlig stik imod regeringens erklærede mål om at øge ligheden i det danske samfund. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er den såkaldte Ginikoefficient, der måler indkomstfordelingen i samfundet, steget fra 27,4 i 2012 til 27,9 i fjor. Dermed er uligheden større, end da regeringen tiltrådte.

Tallene udløser hård kritik fra regeringens støttepartier Enhedslisten og SF.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

FOA: EU-dom beskytter overvægtige

DR d. 18/12 - 2014

Det er et gennembrud for overvægtige, at fedme kan være et handikap, mener FOA. EU-dom anses derfor som en sejr.

Der må være en grad af bordet fanger for arbejdsgiveren, hvis en ansat får nedsat arbejdsevne.

Og derfor er det et stort gennembrud, at EU-domstolen har afgjort, at ekstrem fedme under visse omstændigheder kan være et handikap.

Det mener FOA's formand, Dennis Kristensen.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

OK15: Lærerne kræver tid til arbejdet

Folkeskolen d. 15/12 - 2014

Lærerne skal have rammer som sikrer kvalitet i undervisningen. Sådan lyder et af de krav, som Lærernes Centralorganisation netop har sendt til KL. KL ønsker ikke at forhandle lærernes arbejdstid ved Overenskomst 2015.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Hemmelighedskræmmeri: Ledere gemmer sider af lærernes opgaveoversigt

Folkeskolen d. 16/12 - 2014

En lærer bad for nylig om en opgaveoversigt fra sin leder og fik stukket fire sider i hånden. Side 3 og 4 havde han ikke set før. De indeholdt lederens estimering af lærerens tidsforbrug til de enkelte arbejdsopgaver. "Det var tydeligvis ikke meningen, jeg skulle se de to sidste sider", siger læreren, som ønsker at være anonym. Skolelederforeningen afviser at kende til en praksis, hvor lederne gemmer oplysninger for lærerne.

læs hele artiklen

Sidens top

 

Reform-konsekvens: Forældre flytter børn på privatskole

Folkeskolen d. 15/12 - 2014

Skolereformen koster elever i folkeskolen. Privatskolefrekvensen er steget fra 15 procent sidste år til 15,6 procent i 2014. En rundspørge blandt dette års nystartede friskoler viser, at flere forældre er utilfredse med længere skoledage og uroen omkring indførelsen af reformen og derfor flytter deres børn på friskole.

I dag offentliggør Danmarks Statistik, at elevandelen, der går på friskole, er steget fra 15 til 15,6 procent i 2014.

Folkeskolen.dk har været i kontakt med 12 af 13 nystartede friskoler. Og fem ud af de otte privatskoler, som ikke har en særlig profil, fortæller, at folkeskolereformen er en del af årsagen til, at de har fået flere elever end forventet.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

KL-undersøgelse: Hverken ledere eller lærere har indflydelse på tilstedeværelse

Folkeskolen d. 11/12 - 2014

I fire ud af fem kommuner er det politikere eller forvaltningen, der har bestemt, hvor meget lærerne skal være til stede på skolerne - ikke skolelederen. Det er kommunernes ret og pligt at sætte optimale rammer, siger Anna Mee Allerslev, der er formand for KL's børne- og kulturudvalg.

Et KL-mål med at afskaffe lærernes arbejdstidsaftale var at skabe et større ledelsesrum til skolelederne. Men kun i en femtedel af landets kommuner har skolelederen medindflydelse på graden af lærernes tilstedeværelse. I lidt over halvdelen af kommunerne er det politikerne, der har taget beslutningen, mens det i knap en tredjedel af kommunerne er forvaltningens beslutning. I 81 procent af de 95 kommuner, der har svaret på et KL-spørgeskema, ligger beslutningen om tilstedeværelse hos embedsmænd og politikere på rådhuset. På grund af en travl kalender hos KL's børne- og kulturudvalgsformand, den radikale Anna Mee Allerslev, har det kun været muligt interviewe hende skriftligt.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Myten om den ugidelige lærer stortrives på Christiansborg

Politiken d. 10/12 - 2014

Ingen lufter myten i fuld offentlighed, men toneangivende kredse i det politiske spiller på den.

Myten om den ugidelige lærer stortrives på Christiansborg
Ingen lufter myten i fuld offentlighed, men toneangivende kredse i det politiske spiller på den.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Efter sygdomsbombe: Danskerne har ondt af lærerne

Avisen.dk d. 2/12 - 2014

Et flertal af danskerne har sympati for de lærere, der føler sig pressede af den nye folkeskolereform og de ændrede arbejdstidsregler. Lærerstanden bliver ikke længere set ned på, mener ekspert.

Klynker lærerne ikke bare, når de brokker sig over den nye folkeskolereform og melder sig syge?

Nej, mener et flertal af danskerne. De er overbeviste om, at de lærere, der melder sig syge som følge af ændrede arbejdstidsregler og den nye folkeskolereform, er presset for hårdt og har brug for tid til at vænne sig til de nye forandringer. Det viser en ny undersøgelse, som analysebureauet Wilke har foretaget for Avisen.dk.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

 

 

 

Mange lærere er alvorligt stressede

DR d. 7/12 - 2014

En del lærere bliver nu henvist til en arbejdsmedicinsk medicinsk, fordi de er stresset.

Mange lærere er ikke bare stressede, de er så alvorligt stressede, at de bliver henvist til en arbejdsmedicinsk klinik.

Det mærker de tydeligt hos arbejdsmedicinsk klinik i Esbjerg, der har patienter fra alle sydjyske kommuner.

De møder stadigt flere lærere, der er gået ned med alvorlig stress, fortæller psykolog Lene Bech Jeppesen, fra arbejdsmedicinsk klinik i Esbjerg.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Deltager i DR’s job-program: Jeg blev ført bag lyset

Avisen d. 6/12 - 2014

Lidt for kræsen – og lige lovligt mageligt anlagt. Sådan har en del seere muligvis tænkt, da de så den arbejdsløse pædagog Jes Lund-Jacobsen i DRs omdiskuterede programserie ’Den dag de fremmede forsvandt’.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Undskyld, jeg var med til at fremme en livsfarlig ledelsesform

Politikken d. 5/12 - 2014

Moderne ledelse fører til stress og sygemeldinger, siger ledelsesrådgiver og forfatter Christian Ørsted.

»Jeg vil gerne sige undskyld for de mange gange, jeg som konsulent har været ude på arbejdspladser og forkynde evangeliet om den nye ’smilende ledelse’ med vægt på ’anerkendelse’, ’selvledelse’ og ’mere ansvar til medarbejderen’. Jeg tog fejl. På overfladen lyder det demokratisk og sympatisk, at lederen interesserer sig for de ansattes privatliv, at der er fleksible arbejdstider, hjemmearbejdsplads og firmabetalt smartphone. Men under den sympatiske overflade er der tale om en livsfarlig ledelse, der får tusindvis af mennesker til at brænde ud«.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Medinddragelse og god dialog giver bedre faglighed

DLF d. 2/12 - 2014

Medarbejdere, der er i god dialog med ledelsen og bliver inddraget i beslutningerne på arbejdspladsen, bruger deres faglighed mere. Det viser en ny Megafon-undersøgelse blandt medlemmerne af Danmarks Lærerforening og en række andre fagforeninger.

Får du lov til at være med til at træffe beslutninger på din arbejdsplads? Så bruger du højst sandsynligt din faglighed mere end de medarbejdere, der ikke bliver inddraget.

En ny undersøgelse blandt mere end 2.700 offentligt ansatte viser nemlig, at tre ud af fire af de medarbejdere, der oplever at blive inddraget i beslutninger på arbejdspladsen, oplever, at de kan udføre deres arbejde fagligt tilfredsstillende. Det gælder kun for 43 procent af de medarbejdere, der ikke bliver inddraget.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Ingen velfærdspenge til skattely

Kristisk Debat d. 1/12 - 2014

’Dobbelt irsk’, ’hollandsk sandwich’, ’Luxembourg-finten’ og ’rigdomstæppet’. Kælenavnene og metoderne er mange, når selskaber og kapitalfonde søger i skattely. En historie om, hvordan en udliciteringsivrig Venstre-borgmester i Nordsjælland og Enhedslisten i Syddanmark blev mødt med ’ulovligheds-kortet’, da de tog kampen op mod velfærdspenge til skattely.

Stil krav til de kapitalfonde, der står bag en stadigt stigende del af vores ældrepleje, mv. Sådan lød kravet fra Gribskov kommunes borgmester Kim Valentin (V) i en kronik i Politiken den 27. november. Fint vil mange sikkert sige. Også jeg.

Men netop derfor kan jeg ikke lade være med at tænke på, at Kim Valentins egen kommune, Gribskov kommune, netop selv har gennemført Danmarkshistoriens hidtil største udbudsforretning på social- og sundhedsområdet til en samlet værdi af ca. 2,6 mia. kr. – uden at stille ét eneste krav til de kapitalfonde, der som virksomhedsejere vandt retten til broderparten af de 2,6 mia. kr. Er det ikke politisk dobbeltmoral?

Læs hele artiklen

Sidens top

logo

 

 

Nyhedsbrev

jul


December 2014
Glædelig jul og godt nytår

Kære medlemmer

År 2014 lakker så småt mod enden og vi vil gerne benytte lejligheden til at sige mange tak for det gode samarbejde, vi har oplevet i årets løb.

Så er de første fem måneder næsten gået, hvor vi har arbejdet under L409 og under en ny skolereform. Rom blev ikke bygget på en dag og den nye skolereform bliver heller ikke implementeret på fem måneder. Jeg oplever, at alle skoler prøver ihærdigt at få tingene til at lykkes, men en ting bliver vi nødt til at konstatere, og det er at skolereformen er underfinansieret, der er simpelthen ikke tid nok til at løse alle opgaver. Derfor er det også nødvendigt at hver enkelt skole får italesat – Hvad er kerneopgaven og hvilke kerneydelser er det lærere og pædagoger skal løse for at kunne levere kerneopgaven.
Lærerne kan ikke løbe hurtigere end de gør, og hvis vi i Vejen kommune skal sørge for god trivsel blandt lærere og elever samt bevare kvaliteten i undervisningen, bliver lederen på hver enkelt skole nødt til at inddrage lærerne og sammen finde ud af, hvordan lykkes vi på vores skole.

Korttidssygefraværet blandt lærerne i Vejen kommune er stigende i forhold til sidste år. Det er i Vejen kommune gået fra 3,78 pct. i august – oktober 2013 til 4,47 pct. i samme periode i 2014 og det er en stigning på 18 pct. Dog er det især blandt de langtidssygemeldte lærere ,vi ser en stor stigning, da vi her har en fordobling i forhold til sidste år på dette tidspunkt. Sidste år havde vi 13 langtidssygemeldte, og nu har vi 26 langtidssygemeldte.

Vi ved godt, der følger mere sygdom med, når der er gang i store forandringsprocesser, men samtidig er det også noget vi skal følge nøje, da det også kan være et symptom på, at noget ikke rigtig fungerer og folk ikke trives i deres arbejde.

Vi oplever bl.a. kurser, ekstra møder, vikarpuljer osv., som den enkelte lærer har ved siden at sin undervisning, som værende et meget frustrerende element i lærernes hverdag, da det ofte betyder, at den tid der er planlagt til andre opgaver, herunder bl.a. forberedelse af undervisningen, må bruges på kurser, ekstra møder, vikartimer osv.
Det, vi hører fra lærerne, er, at det oftest er forberedelsestiden og efterbehandlingen af undervisningen, man som lærer bliver nødt til at nedprioritere. Det medfører, at jo oftere det sker - jo mere oplever man ikke at lykkes som lærer, da kvaliteten i ens undervisningen ikke lever op til den standard, man tidligere har kunnet præstere og som man stadig gerne vil levere til sine elever.
Vikarpuljer, som man har på nogle skoler, er måske netop årsagen til at man i medierne kan høre, at Vejen kommune i forhold til andre kommuner ikke har så stort et forbrug af vikarer udefra.

En konsekvens af L 409 er altså, at det er skolelederens ansvar at sørge for, at der er overensstemmelse mellem opgaver og tid.
Dette gælder også for kompetenceudviklingen af lærere og pædagoger i Vejen kommune, her er det altså også lederens ansvar at sørge for, der er overenstemmelse mellem opgaver og tid.

Kort vil jeg lige nævne, at Forhandlingsfællesskabet den 15. december har udvekslet de generelle krav til OK15 og forhandlingerne sættes i gang den 7. januar 2015. Man stiller bl.a. krav om generelle lønstigninger, der så vidt muligt sikrer reallønnen, uddannelsesløft af lavtlønnede og krav, der handler om mere kvalitet i undervisningen og forbedret arbejdsmiljø.
I vil høre meget mere om OK15 i det nye år.

Regin Holm Jensen har siden august 2014 været ansat som Skolechef i Vejen kommune og fra april 2015 bliver der ansat en ny Direktør for Skole og Dagtilbud samt Sundhed og Familie, da Carsten Lund forlader Vejen kommune til fordel for Sønderborg kommune.
Det er også en forandringsproces at skulle indgå i samarbejdsrelationer med nye personer og få opbygget en tillidsskabende dialog og hermed et godt samarbejde, men vi er indstillet på, at det tager tid, og at det er vigtigt at bruge tiden på det.

Med disse ord vil vi sige tak for et godt samarbejde og ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Med venlig hilsen
På kredsstyrelsens vegne
Birthe Cramon

Sidens top

 

 

Kontakt kredsen

Vejen Lærerkreds

Nørregade 58 B, 6600 Vejen
Hovednummer : 75 41 08 44
E-mail: 104@dlf.org
Facebookside

 

Vores telefontid er:

Mandag - torsdag: 10 - 16.30

Fredag: 10 - 14

 

Møde:

Det er en rigtig god ide at ringe inden du møder personligt op, da vi kan være til møde på kredskontoret med en anden eller et andet sted.
Mandag og onsdag: Kan du også aftale møde med konsulenten efter vores telefontid,
16.30 - 17.30

 

 

Birthe E Cramon
formand
direkte: 50 44 20 71
e-mail: biec@dlf.org

Birthe

 

Mona Sørensen
sekretær
direkte 60 16 50 63
e-mail: mso@dlf.org

Mona

 

Poul Eck Sørensen
konsulent
direkte 60 94 05 76
e-mail: poes@dlf.org

PoulIndhold

Øverste linie på alle websider :
Oplysninger vi vægter særligt.

Nederst på alle websider:
Kontakt information, inholdsoversigt på alle websiderne.

 

Forsiden

Nyheder

Aftaler og love

Centrale aftaler: for det kommunale
område
og aftaler på statens område.

Lokale aftaler: Arbejdstid og forhåndsaftale om lokale lønmidler
Aftale om ferieens placering

Husk

175 timer
A-kassen
Arbejdsskade,
Arbejdsulykke
,
Erhvervs-sygdom.

Barsel
Børn og unge, der har problemer Børnehaveklsseleder
Efterløn
Fagligt netværk
Ferie, ferieoptjening og syg i ferien
Folkepension
Forenede Gruppeliv, FG
6. ferieuge
L409
Langtidssyg
Ledig
Lejrskole
Lønsedler
Nedsat kontingent
Nyuddannet
Ny stilling
Opsat tjenestemandspension
Pension til overenskomstansat
Pensionist (kommende)
Politianmeldelse
Sociale medier
Timelønnet
Tjenestemandspension
Tjenesterejser
Trivsel og sundhed på arbejdspladserne
Understøttelseskassen
Vold og trusler om vold
Ytringsfrihed

Kalender

Kontor

Links

Medlemsfordele

Nyheder

Nyhedsarkiv
Specielle nyheder
Referat fra kredsstyrelsesmøder
Generalforsamlinger
Falige nyhedskilder
Folkeskolen om lockouten

Om os

Kredsens visioner
Vejen lærerkreds kommunikationsstrategi
Kredsens arbejdsmiljøpolitik
Kontigent i kredsen
Politik

Senior

Valgte:

KS, TR

 

Sidens top

 

neglogo


www.dlf.org

 

 

© Design og de fleste fotos
Poul Eck Søensen

 

Sidens top