VejMenu3

 

 

 

 

 

Kalenderen kan stadig hentes på kontoret.

Se nyhedsbrev fra juni klik her.

 

Fik læst du læst kredsens meddelelse om Persondataforordningen på DLF InSite.

 

Din TR kan hjælpe dig, hvis du har glemt hvordan du kommer på DLF InSite https://dlfinsite.dlf.org/

 

Forsiden > Nyheder > Maj - juni 2013 Nederst kontakt- og indholdsoversigt

"Historiens mest farverige konflikt"

Folkeskolen d. 28.juni 2013

Af: John Villy Olsen
Over hundrede lærere afleverede i går alternative skoleskemaer, T-shirts, bannere og andre effekter fra lockouten på Arbejdermuseet. Og ’verdens største lockout-perleplade’. En arbejderhistoriker kaldte lærerlockouten ”den mest farvestrålende konflikt i historien”.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Er de nationale test adaptive - fortsat

Folkeskolen d. 28. juni 2013

...Da resultaterne i de nationale test har fået tildelt rollen som måltal i skolereformen, så vil det nok være en god ide at få undersøgt, om måltallene faktisk siger noget om det faglige niveau i folkeskolen – om der måles noget og om det er relevant.

Mon ikke man burde lade evalueringen af de nationale test omfatte en evaluering af opgavernes indhold og testens tekniske egenskaber. Tænk hvis måltallene viste succes, mens andre test viste fiasko eller værre endnu, tænk hvis undervisningen fx holddeling indrettede sig efter testresultaterne, og det så viste sig, at resultaterne var helt i hegnet...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Staten køber hjemmearbejdspladser for 60 millioner

De statsansatte skal have nye hjemmearbejdspladser, og opgaven er nu i udbud som rammeaftale. Forventet pris er mellem 40 og 60 millioner kroner.
Version2 Af Jesper Kildebogaard d. 27. maj 2013

Læs hele artiklen

 

DLF: Nye kvalitetsrapporter skaber grobund for ranglister

Folkeskolen d. 27. juni 2013

Formand for skole- og uddannelsespolitisk udvalg i DLF Bjørn Hansen sætter pris på, at systemet bliver lettere at administrere, men han mener, at det er forkert at samle informationerne.

"Der er risiko for, at det bliver et måleparameter for udviklingen, så man kan sætte kommuner op mod kommuner og skoler op mod skoler", siger Bjørn Hansen, som mener, der er fare for, at rapporterne bliver brugt til at føre tilsyn med folkeskolen.

"Det er for nemt at lave rangeringer ud fra redskabet. Der udvikles let A- og B-skoler, hvilket får forældrene til at flytte eleverne. Samme udvikling så man i England, hvor man gik væk fra ranglisterne igen. Det var for skadeligt".

Læs hele artiklen

Sidens top

 

I skylder os en undskyldning

Folkeskolen, Niels Christian Sauer d. 26. juni 2013.
Det var under en debat på folkemødet på Bornholm, at KL’s pressechef Line Aarsland oplyste, hvad vi i grunden godt vidste, men ikke før havde fået fra hestens egen mund: Allerede to år før KL fremsatte kravet om at afskaffe lærernes arbejdstidsregler, begyndte strategiarbejdet.

Læs hele artiklen.

 

EkstraBladet er helt ude i hampen.

Ekstra bladet finder åbenbar,t at det er meget forfærdelig, at lærere der har fået lån under konflikten skal betale det tilbage.

Dummebøde til lærere: Betal 20.000 - eller meld dig ind igen.

Ekstra Bladet d. 24. juni 2013

Se hele artiklen

Sidens top

 

LO: Danskerne får ikke mulighed for at søge jobbene

Avisen.dk d. 24. juni 2013

...Alt tyder på, at arbejdsgiverne spekulerer i at spare 20 procent i løn ved at ansætte østeuropæere. De rekrutterer nemlig fra lukkede fora, hvor danskerne ikke har en chance for at søge jobbene.
Det siger LOs formand, Harald Børsting, i en kommentar til FAOs undersøgelse af danske virksomheders brug af østeuropæisk arbejdskraft.

- 78 procent af virksomhederne siger, at de rekrutterer arbejdskraft fra lukkede netværk. Det foregår lukket, og de stillinger bliver aldrig slået op, så danskere har mulighed for at søge dem. De kommer
aldrig til offentlighedens kendskab, siger Harald Børsting…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Lærer efter fire måneder uden dagpenge:
Jeg føler mig trådt på

Folkeskolen d. 18. juni 2013

Af: Ann-Sofie Warnich
Fra januar til maj er 190 lærere faldet ud af dagpengesystemet, og til august vil yderligere 173 lærere være løbet tør for dagpengeklip. For lærer Dawn Petersen, der mistede sine dagpenge i februar, har den økonomiske usikkerhed været et ekstra nederlag.

"Hvis jeg var et dyr, ville jeg være en myre. Jeg knokler for at få et job, men jeg bliver alligevel trådt på", siger den 54-årige lærer Dawn Petersen.

Hun er en af de 190 lærere, der i årets fem første måneder røg ud af dagpengesystemet. Yderligere 173 ventes at falde ud i perioden fra maj til august, hvilket ifølge Lærernes A-kasse svarer til det forventede antal. Retten til dagpenge blev fra 1. juni 2010 forkortet fra fire til to år. Det betyder, at ledige må gå fra dagpengesats til lavere overførsler såsom kontanthjælp eller uddannelsesydelse…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Aftalt spil – igen?

Fra DLF d. 17. juli 2013

Af CHJ

…Per Sand Pedersen, formand for organisations- og arbejdsmilljøudvalget i Danmarks Lærerforening, drager paralleller til skolereformen og forårets konflikt og udtrykker bekymring for, om de nye fælles mål er formuleret på forhånd, og at man derfor kun er interesserede i at høre ukritiske røster fra lærerne til blåstempling af papiret…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Politikere vrede over jobcentres lovbrud

Ugebrevet A4 d. 16. juni 2013

Politikerne vil ikke acceptere, at de ledige bliver ved med at blive sendt på de samme kurser igen og igen. Beskæftigelsesministeren vil nu undersøge problemet.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Hver niende dansker er åben for diktatur i Danmark

Plitiken d. 14. juni 2013

AF Cecilie Lund Kristiansen

Hver niende dansker er ikke afvisende over for tanken om en stærk leder, der styrer landet uden at tage hensyn til hverken Folketinget eller vælgerne…

…Hvis man kigger på deltagernes politiske overbevisning, vil hver femte af de, der stemmer på Dansk Folkeparti, foretrække en stærk leder, der alene beslutter, hvordan landet skal ledes.

17 procent af de, der vil stemme Liberal Alliance, og 16 procent af Venstre-tilhængerne i undersøgelsen, er enige i dette synspunkt, mens de andre partier ligger markant lavere…

læs hele artiklen

Sidens top

 

Bondo: Økonomiaftale underminerer fagligt løft

Folkeskolen d. 13. juni 2013

Af: Maria Becher Trier
Det bliver svært at indfri skolereformens mål om et fagligt løft, når kommunerne kræver to timers mere undervisning af lærerne, lyder det fra DLF-formand Anders Bondo.

"Hvis lærerne skal undervise to timer mere om ugen for at finansiere folkeskolereformen, har man fjernet fundamentet for reformens mål - nemlig at give et løft til skolen", siger DLF- formand Anders Bondo Christensen.

"Det handler ikke om mere undervisning, det handler om kvaliteten i undervisningen. Hvis man skruer timetallet i vejret, får man ikke et højere fagligt niveau".

Anders Bondo henviser til undersøgelser som Pirls og Timms og senest den internationale uddannelsesforsker John Hattie, når han slår fast, at flere timer ikke giver et fagligt løft.

Uddannelsesguru: Flere timer og flere voksne rykker ikke

"Hvis politikerne gør det her, så handler de mod bedre vidende", siger han, og tilføjer,

"Hvis politikerne ikke påtager sig ansvaret for hele det her projekt, så er det fuldstændigt ligegyldigt".

Sidens top

 

Økonomiaftale: Lærerne skal undervise to timer mere om ugen

Folkeskolen d. 13. juni 2013

Af: Maria Becher Trier, Pernille Aisinger
1 milliard kroner om året de næste tre år og derefter 400 millioner om året. Så mange penge får kommunerne til at gennemføre den nye folkeskolereform. Lærerne kommer til at undervise to klokketimer mere om ugen, lyder resultatet af økonomiaftalen mellem regeringen og KL…

Læs Hele artiklen

Sidens top

 

Ny folkeskolereform virker fra august 2014

Folkeskolen d. 13. juni 2013

Af: John Villy Olsen, Maria Becher Trier
De konservative blev i dag enig med regeringen og Venstre og Dansk Folkeparti om en reform af folkeskolen. Den vil træde i kraft august 2014 i én udgave og efter næste folketingsvalg i en anden udgave.

Efter langvarige sværdslag mellem de konservative på den ene side og regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti på den anden er en aftale om folkeskolen faldet på plads….

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Lockout fører til nyt parti

Folkeskolen d. 10. juni 2013

Af: Maria Becher Trier
Forenede Demokrater er navnet på et nyt parti, som officielt blev stiftet i går. Partiet er startet på baggrund af lærerkonflikten, men indbyder alle til at være med. Målet er at få demokratiet tættere på borgerne…

læs hele artiklen

Sidens top

 

Jeg kan næsten ikke få armene ned af begejstring, skriver SF'er.

Politikken d. 7 juni 2013

...Ved at kunne tilbyde de børn, der ikke får hjælp derhjemme en ekstra hånd, sikrer vi, at ingen falder igennem systemet som følge af den sociale arv
Jonas Dahl…

Læs hele artiklen med komentarer

mange gode komentarer:

Her Niels Chr. Sauer

Mere, men ringere skole
Jonas Dahls professionelle politikerfryd skyldes ene og alene, at det er lykkedes ham og hans venner at slå et spektakulært slag i bolledejen. Skole har ikke forstand på, og når det om føje år vil vise sig, at hans jubel i dag var aldeles ubegrundet, så lur mig, om han ikke til den tid vil forstå at tørre ansvaret af på andre - læs: lærerne igen igen. Hvis han da ikke i mellemtiden er fortrukket til andre græsgange.

Der er desværre intet som helst belæg for at tro, at denne reform vil løse vores problemer med skolen.

Da verden mest citere skoleforsker, John Hattie, blev bedt om at kommentere på regeringens planer for nylig, betegnede han dem slet og ret som ABSURDE og SPILD AF PENGE. Egelunds begejstring skal nok sikre ham endnu et par fede ben i diverse råd og kommmisioner. Han har gjort det til en levevej at tale den til enhver tid siddende regering efter munden.

Seriøse skolefolk tager sig hovedet over det her.

Sidens top

 

Folkeskoleaftalens afsnit 4.1

Politik d. 7. juni 2013

...Der kan være nok så mange gode idéer i aftalen om folkeskolen, men hvis folkeskolens formål skal reduceres til det, der kan måles på, er der ingen grund til at politikkerne er stolte. At skabe en skole uden formål, og at styre den efter kvantificerbare måltal – det har ikke noget med pædagogik eller folkeskole at gøre.
NIELS JAKOB

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Reformen er udsat: Konservative står fast

Folkeskolen d. 7. juni 2013

Af: Ann-Sofie Warnich, Maria Becher Trier
Folkeskolereformen kan først træde i kraft i 2016. "Børne- og undervisningsministeren ligger som hun har redt", lyder det fra formand Lars Barfoed på et pressemøde lige nu. Han opfordrer til at gennemføre de elementer af aftalen, som forligspartierne er enige om i 2014 og vente med resten til efter et valg.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Bondo glæder sig over timeout

Folkeskolen.dk torsdag d. 6. juni 2013

Af: Karen Ravn, Maria Becher Trier
For Danmarks Lærerforening er det kærkomment, at De Konservative nu har nedlagt veto mod en folkeskolereform med tvungen heldagsskole. Den timeout kan bruges til at kigge på forskningen og sikre sig, at en reform faktisk forbedrer kvaliteten, mener Anders Bondo Christensen.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Milliardregning venter kommunerne i PCB-skolesanering.

Dr d. 5. juni 2013

Det koster ni milliarder kroner at sanere kommunernes PCB-inficerede skoler, vurderer Dansk Byggeri.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Vestager til kommuner: Brug nu flere penge

Avisen.dk d. 5. juni 2013

Hver fjerde kommune regner med at bruge mindre end deres budget. Det er ikke meningen, fastslår minister.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Forsker: Månedsløn på 9.500 er helt lovligt

DR d. 5. juni 2013

- Når der ikke er en lovfastsat mindsteløn, er det fuldt lovligt selv at lave en aftale med arbejdsgiveren, når virksomheden ikke er overenskomstdækket, siger han.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Frygt for meget farlig miljøgift på 60 skoler

avisen.dk d. 4 juni 2013

Op mod 60 danske skoler kan være ramt af den sundhedsskadelige miljøgift PCB, viser ny undersøgelse.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Europa-Parlamentet strides om udstationering

Et utal af ændringsforslag og kompromisforslag sender betænkning i Europa-Parlamentet til nye forhandlinger. Der er stadig store mangler i forslaget, mener Socialdemokraternes Ole Christensen

FTF d. 4. juni 2013

Nord og syd, øst og vest er stadig så uenige i Europa-Parlamentet om regler for udstationering, at Parlamentets social- og beskæftigelsesudvalg igen må vente med at stemme om et forslag til en bedre håndhævelse af direktivet. På udvalgets møde i Bruxelles talte en række medlemmer imod det forslag, den polske ordfører, Danuta Jazlowiecka, fra den kristelige-konservative PPE-gruppe har lagt frem...

læs hele artiklen

Sidens top

 

Gods: Danskere gider ikke arbejde - tror vi!

Avisen.dk mandag d. 3. juni

Nordjysk gods har droppet dansk arbejdskraft på deres planteskole, fordi de kun fik to uegnede ansøgere efter jobannonce i lokalavis i 2009. Men godset har ikke opslået stillinger på internettet eller de store jobdatabaser i 10 år. "Tyndt," lyder kritikken.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Anders Bondo: Drop niveaudeling og fleksibel skole

Folkeskolen d. 3. juni 2013

Af: Karen Ravn
Mens de afgørende sidste forhandlinger om folkeskolereformen finder sted, advarer formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen imod at gøre skolen til et kludetæppe af kompromisser og politiske studehandler.

Anders Bondo håber, at politikerne bag folkeskoleforliget vil kigge på international forskning og erfaringer, før de sætter det endelige punktum i folkeskoleforhandlingerne: "En holdbar og positiv udvikling af skolen bygger på treklangen mellem forskerne, de fagprofessionelle - lærerne - og politikerne. Reformer skal være langsigtede og udtryk for en reel konsensus (i modsætning til et kludetæppe af kompromisser og politiske studehandler). Det er disse forhold, der eksempelvis har været bærende for den positive udvikling af den finske grundskole"…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Forslag til lov om ændring af lov om aktiv beskæftigelsesindsats mv. og Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik mv.

(Kontanthjælpsreform)

FTF d. 3. juni 2013


[ Høringssvar ]
FTF tilslutter sig ambitionen om at flere unge kontanthjælpsmodtagere får en uddannelse. FTF er ikke tilhænger af den gensidige forsørgelsespligt for ugifte samboende, da mange berørte vil miste deres selvstændige forsørgelsesgrundlag. Pligt til at arbejde i en nytteindsats for kontanthjælpen giver kun mening, hvis det samtidig kvalificerer til et lønnet job...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Lydoptagelse i klassen førte til sygemelding

Folkeskolen d. 3. juni 2013

Af: Ann-Sofie Warnich
På opfordring af en forælder optog tre elever deres lærer, da hun smed nogle larmende drenge ud af klassen. Lærer Sandra Malene Pedersen har siden været sygemeldt og frygter at stå i klasselokalet.

Læs hele artiklen.

Sidens top

 

Verdens rigeste bliver endnu rigere

DR d. 1.juni 2013

Jo større privat formue, des mere vil den vokse over de kommende år, lyder det i rapport.

Én procent af verdens befolkning er så velhavende, at de kontrollerer 39 procent af verdens velstand. Og deres formuer vokser, viser en ny rapport ifølge NBC News…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Ny undersøgelse: Mange lektier og prøver i skolen giver dårligere karakterer

DR d. 1. juni

Nordisk Institut for studier af Innovation, Forskning og Uddannelse i Norge konkluderer at hvis børnene har mange lektier og prøver klarer de sig dårligere.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Kommune tvang syg kvinde til operation

Rebild Kommune krævede, at Solvejg Nørgaard skulle opereres, hvis hun fortsat skulle have sygedagpenge. Operationen mislykkedes, men kommune og sygehus frikender sig selv. – Det er den mest umenneskelige sag, jeg har haft, siger sagsbehandler Palle Stig Lind Ulriksen, Fødevareforbundet NNF.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

I skole fra 8 - 14

Se avisen.dk d. 31. maj 2013

Her udtaler Alex Ahrendtsen: "Vores udspil er en skoledag fra 8 til 14. Det bakkes op af lærerne, og det går vi til forhandlingerne med"

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Magne fleksjobbere føler sig mindreværdige

Se Avisen.dk d. 31 maj 2013

Avisen.dk og Landsforningen Fleks-og Skånejobbere har spurgt 1079 fleksjobbere.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Anders Balle: Mulighederne i fuld ledelsesret skal prøves

fredag d. 31/5 - 2013

…"Som skoleleder skal man slet ikke lede lærerne på tid - i stedet starter man med at bemande et årgangsteam, og så er det op til lærerteamet på for eksempel 5. årgang at fordele opgaverne i mellem sig", siger Anders Balle og forestiller sig altså slet ikke, at skolelederne i fremtiden skal diskutere forberedelsestid med lærerne…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

I slipper ikke, Anders Balle!

Folkeskolen d. 31/5 2013

Skolelederne skal vide, at deres formands lysegrønne forhåbninger om, at de kan slippe for den ubehagelige opgave at tidsfastsætte lærernes arbejdsopgaver, er det rene dagdrømmeri…

Læs hele artiklen

 

KL fraråder i et brev lokale lærer-aftaler

avisen.dk d. 30. maj 2013

…Formand for Kommunernes Landsforenings løn- og personaleudvalg - og hovedforhandler på KL's side i lærerkonflikten - Michael Ziegler, afviser, at der er tale om en direkte ordre.
Foreningen ønsker blot at vejlede, siger han til TV2.
- KL kan ikke udstede ordrer til kommunerne - og der er heller ikke ret mange byråd eller borgmestre, der ville acceptere at få udstedt ordrer fra KL, siger han...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

LO kræver 12 ugers barsel til fædre

Ugebrevet A4 d. 28/5 2013

Regeringen skal sikre mere barsel til fædrene uden at det rammer familiernes økonomi. Det kræver de store forbund under LO i en opsigtsvækkende udmelding. Kravet lægger pres på regeringen op til efterårets barselsudspil, mener forsker. Øremærkningen vil være et historisk skridt på vejen mod mere ligestilling på arbejdsmarkedet…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Skolelederformand: Lærerne skal selv planlægge deres tid

DR d. 28. maj 2013

...Ifølge Berlingskes rundspørge, som 500 skoleledere har svaret på, vil 30 procent skære i forberedelsestiden til idræt, og 25 procent vil spare på forberedelsen til de andre kreative fag - som for eksempel musik og billedkunst.

Men skolerne skal væk fra at tænke i enkelte fag, mener Anders Balle…

...Skolelederne kommer til at lave en spareøvelse i stedet for at lave en øvelse, der sikrer, at lærerne har fornuftig forberedelsestid til de enkelte fag, siger formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

Anders Balle vil helst ikke tale om fagene isoleret set...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Eksplosiv vækst i psykologhjælp over arbejde

Avisen.dk d. 27. maj 2013

…150 procent. Så meget er andelen af kunder, der har brug for psykologhjælp hos forsikringsselskabet Skandia vokset siden 2007.

Det skriver Fyens Stiftstidende.
Samme billede tegner sig hos Codan omend i en lidt mindre målestok. Her er tallet 50 procent.
Både hos Skandia og Codan peger de på, at årsagen til stigningen, som så meget andet i disse år, blandt andet kan føres tilbage til finanskrisen, der øger presset på arbejdspladserne...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Staten køber hjemmearbejdspladser for 60 millioner

De statsansatte skal have nye hjemmearbejdspladser, og opgaven er nu i udbud som rammeaftale. Forventet pris er mellem 40 og 60 millioner kroner.
Version2 Af Jesper Kildebogaard d. 27. maj 2013

Læs hele artiklen

 

Drop nu den reform

Folkeskolen d. 26. maj 2013

Niels Chr. Sauer's blog

Reformen af folkeskolen er i dag lysår fra den vindersag, regeringen troede, den havde. Nu er regeringen i stedet ved at trække folkeskolen med i faldet.

Når vi laver gennemgribende skolereformer her til lands, plejer det at foregå på den måde, at et bredt folketingsflertal sætter en proces i gang. Hundredvis af fagfolk involveres, der nedsættes studiegrupper, der etableres seminarer, og der indkaldes konferencer, foretages undersøgelser og evalueringer og skrives rapporter. Den indsamlede viden lægges frem til offentlig debat, og først derefter går det egentlige, lovforberedende arbejde i gang. Der skrives udkast, som debatteres vidt og bredt, højt og lavt, og når det endelige forslag lægges frem i folketinget, har den forudgående proces reduceret vedtagelsen med et bredt flertal til en formalitet. Således blev de to sidste gennemgribende reformer i henholdsvis 1975 og 1993 begge officielt skudt i gang ikke mindre end seks år før deres vedtagelse i folketinget.

I sammenligning med disse to grundigt forberedte reformer ligner de igangværende forhandlinger om den i afsættet mest gennemgribende reform af samfundets bærende kulturinstitution mest af alt Hjallerup hestemarked lige før lukketid. Der købslås lystigt på kryds og tværs i Christiansborgs aflukkede mødelokaler, og hvad der i grunden foregår, må offentligheden i vid udstrækning gætte sig til. Det billede, der tegner sig, er følgende…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Managementbølgen i det offentlige fører ikke til bedre resultater

information d. 23. maj 2013

En managementbølge, der for længst er opgivet i det private erhvervsliv, skyller i disse år ind over den offentlige sektor. Problemet er, at New Public Management-bølgen med de stærke offentlige ledere så langtfra har de ønskede effekter – vi har hverken fået bedre undervisning, bedre og mere effektiv ledelse eller et bedre arbejdsliv...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

DF vil bruge vetovåben i skoleforhandlinger.

DR d. 25. maj 2013

Planerne om internationale linjer skal droppes, siger Dansk Folkeparti i forhandlingerne om en ny skolereform…

…Partiet har ifølge almindelige forligsregler på Christiansborg vetoret indtil næste valg, og den vil de bruge i denne sag, lyder det. Det er noget, der skaber ærgrelse hos Venstre, der længe har ønsker at give kommunerne et internationalt alternativ…

læs hele artiklen

Sidens top

 

Danske virksomheder flytter produktionen hjem igen

DR d. 23. maj 2013

...Easyfoods, der blandt andet producerer pølsehorn, er en af de virksomheder, der har trukket produktionen hjem.

Ved hjælp af automatisering og ny teknik har virksomheden for nylig nedlagt 40 arbejdspladser i Polen og erstattet dem med 15 nye i Kolding.

De danske medarbejdere kan nemlig noget helt særligt, mener Easyfoods direktør, Fleming Paasch...

Læs hele artiklen

se også RokokoPosten d. 17. maj 2013

Danske skoleelever er verdens bedste til noget, som ikke kan måles

Sidens top

 

Er Danmark det syge barn i sengen?

Politikken d. 23 maj 2013

…Økonomer verden over skændes i disse år voldsomt om, hvorvidt vejen ud af krisen handler om at sætte gang i hjulene eller om at vise mådehold…

…Europa er således omringet af verdensdele, som bare rykker. USA, Sydamerika (især Brasilien) og Østen med Kina m.fl. Og vi står bomstille…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Barfoed: Der er lang vej til folkeskoleforlig

De Konservatives formand mener, der er lang vej til et folkeskoleforlig, men han tror på et resultat.

Avisen.dk d. 22 maj. 2013

…De Konservatives formand, Lars Barfoed, mener, der vil gå "lang tid", før der kommer et folkeskoleforlig, selvom der allerede har været en række møder, og der fortsat forhandles på livet løs i Undervisningsministeriet...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Kongres-resolution: Angreb på det danske aftalesystem

onsdag den 22. maj 2013

Læs kongresresolution fra Danmarks Lærerforenings ekstraordinære kongres onsdag d. 22. maj
Det påhviler nu kommunerne og regeringen en kæmpe opgave med at genoprette tilliden efter konflikten, lyder budskabet i en resolution, som den ekstraordinære kongres netop har vedtaget i dag onsdag.

I resolutionen fastslås, at regeringen og arbejdsgiverne i forbindelse med overenskomstforløbet har sat de grundlæggende demokratiske spilleregler og det danske aftalesystem ud af kraft.

”For første gang nogensinde har en regering kædet et stort reformudspil sammen med en bestemt overenskomstresultat. Lærernes arbejdsforhold og overenskomst skulle betale for flere undervisningstimer til eleverne og generelle nedskæringer på undervisningsområdet. Regeringen har kørt et tæt parløb med arbejdsgiverne og på den måde dikteret det resultat, der skule komme ud af overenskomstforhandlingerne”.

Ifølge resolutionen er samarbejdet med lærerne og deres faglige organisation afgørende for en positiv udvikling af skolen.

”Det dokumenteres helt entydigt af de internationale erfaringer, og det har vi en lang tradition for i Danmark. Regeringens og arbejdsgivernes ageren risikerer derfor at få alvorlige konsekvenser for kvaliteten i hele undervisningssektoren.”

Regeringen har misbrugt det danske aftalesystem og tilsidesat basale demokratiske principper, og KL og Moderniseringsstyrelsen har i situationen totalt svigtet som troværdige aftaleparter. Lærernes tillid til regering og arbejdsgivere er på et historisk lavpunkt, hedder det ydermere i resolutionen.

Sidens top

 

Kongres: Støtte fra lærerne til lægerne

onsdag den 22. maj 2013

Lærerforeningens kongres sendte i dag en støtteerklæring til de praktiserende læger med en klar opfordring til arbejdsgiverne om at respektere et forhandlingssystem med reelle forhandlinger. Læs støtteerklæringen her.

Støtteerklæring til Praktiserende Lægers Organisation, PLO

Danmarks Lærerforening forsamlet til kongres d. 22. maj 2013 sender hermed
vores støtte til Praktiserende Lægers Organisations kamp for ordentlige og
reelle forhandlinger.

Danmarks Lærerforening skal på det skarpeste tage afstand fra det seneste eksempel på, hvordan de offentlige arbejdsgivere tilsidesætter de demokratiske
spilleregler.

Vi insisterer på, at alle har ret til reelle forhandlinger. Vi støtter lægerne i deres
krav om, at regeringen respekterer et forhandlingssystem med reelle forhandlinger. Et forhandlingssystem hvor ingen tvinges til at acceptere allerede besluttede løsninger, og hvor de fagprofessionelles viden indgår for at opnå gode og
holdbare resultater.

Sidens top

 

Fleksjobbere kan miste 422.000 i pension

Avisen.dk d. 22. maj 2013

...Nye tider: Fleksjobbere advares mod pensionsfælde, hvis de er på den nye ordning. Det kan koste hundredetusinder af kroner over et langt liv, viser beregninger fra Topdanmark Livsforsikring A/S.

Det nye er, at pensionsindbetalingen tager udgangspunkt i de faktiske timer, som fleksjobberen arbejder. Tidligere blev pensionen beregnet ud fra en fuld 37 timers arbejdsuge - uanset hvor meget man arbejdede.
Derfor er forskelle størst for fleksjobbere med få ugentlige arbejdstimer.
For en fleksjobber på den nye ordning, der arbejder otte timer om ugen til 150 kroner og 12 procent i pension, bliver forskellen til 422.888 kroner over en 20-årig periode, viser beregningerne...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Kommune tvinger svært hjerneskadet pige i job

Fagbladet3F d. 21. maj 2013

En 18-årige pige, der af fagfolk beskrives som værende for udviklingshæmmet til at arbejde, nægtes førtidspension af Odense Kommune.

...Natasjas arbejdsevne og funktionsniveau kan nemlig ikke vurderes endeligt, før hun har tilbragt endnu to år på en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse ved Center for Specialundervisning for Voksne, CSV, i Odense, mener kommunen. Det skriver Ekstra Bladet.

Men det er familien ikke enige i: Natasja er mentalt som en tre-fireårig, men hun har jo stadig krav på et værdigt liv, siger hendes mor Else Jørgensen...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

'9.z mod Kina', fortsat

Præmissen for 'konkurrencen' de to klasser imellem holder ikke

Folkeskolen d. 17. maj 2013

af Niels Christian Sauer

…Dette er imidlertid fatalt for filmens koncept, der bygger på påstanden om, at de to klasser er sammenlignelige. Den optagelsessamtale, som de kinesiske elever har været igennem, har tydeligvis haft til formål at sikre, at elever, der ikke levede op til den af skole nr. 69 ønskede grad af ’uddannelsesparathed’, skulle søge andre græsgange. I hvilken udstrækning dette rent faktisk er sket, ved vi altså ikke; men det er heller ikke afgørende. Alene det, at elever, der ville ind i klassen, skulle igennem en sådan procedure, er rigeligt til at holde de svageste elever væk. Ingen forældre, og især ikke kinesiske, ønsker at udsætte hverken sig selv eller deres barn for en lang række af nederlag.

Det er i øvrigt den samme form for optagelsesprocedure, vi kender herhjemme fra visse elitelinjer, fx den såkaldte da Vinci-linje på Blåbjerggårdskolen i Esbjerg. Her fik skolen pålæg fra undervisningsministeriet om, at den ikke måtte foranstalte en frasorterende optagelsesprøve, hvorefter de lavede et arrangement, som til forveksling ligner det, vi her hører om fra Harbin. At det reelt virker på samme måde som en frasortererende optagelsesprøve, der holder fagligt svage elever ude, er der ikke skygge af tvivl om…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Lovindgrebet giver bedre lærer-arbejdspladser på skolerne

Folkeskolen d. 17. maj 2013

...Arbejdsmiljøkonsulent i DLF Jørgen Bruun Christensen har også fået vejledningen fra jurist Henrik Brinks.

"Det er fuldstændig rigtigt, som han fortolker arbejdsmiljøreglerne, og han har helt ret i, at reglerne selvfølgelig skal overholdes, når det gælder lærernes arbejdsmiljøforhold. Derfor er vi også i DLF i gang med et større materiale, der skal ud til skoler og arbejdsmiljørepræsentanter. Det skal være klar i september", siger Jørgen Bruun Christensen...

Læs hele artiklen

Se DLF's hjemmeside om lærerarbejdspladser

Sidens top

 

Danske skoleelever er verdens bedste til noget, som ikke kan måles

RokokoPosten d. 17. maj 2013

…Vigtigt for erhvervslivet
For heldigvis er forskerne i stand til at være anderledes specifikke, når de skal forklare, hvad kompetencen kan bruges til.

“Det er noget, som er uhyre vigtigt for at gøre eleverne til hele mennesker. Desuden er kompetencen helt uundværlig i en globaliseret økonomi og noget, som virksomhederne vil efterspørge helt vildt meget på fremtidens arbejdsmarked,” siger Tjele.

Professoren forklarer, at man ikke ønsker at politisere på baggrund af rapporten, men blot at fastslå, at det danske uddannelsessystem fungerer upåklageligt, og at der ikke er grund til at lave noget om…

læs hele artiklen

Læs også DR d. 23. maj 2013:

Danske virksomheder flytter produktionen hjem igen

Sidens top

 

Forsøg med karse i 9. klasse vækker international opsigt

Udenlandske forskere er ovenud begejstrede for et biologiprojekt fra fem 9. klasses-piger.

DR 16. maj 2013

...Den anerkendte professor ved Karolinska Instituttet i Stockholm, Olle Johanson, er en af de imponerede forskere. Han vil nu gentage forsøget med en belgisk forskningskollega, professor Marie-Claire Cammaert ved Université libre de Bruxelles, for forsøget er ifølge ham helt genialt...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Den uddannelsespolitiske fimbulvinter

Politiken d. 13. maj 2013

...Problemet med den nye læreruddannelse, såvel som Ny Nordisk Skole og folkeskolereformen, er, at de på brutal vis repræsenterer et opgør med alt, hvad der bare rimer på dannelse og ånd. Værre er det, at dannelse og ånd ikke kan designes på ny, når genskabelsen først er stoppet.

Man kan ikke nedsætte en taskforce, der om 20-30 år skal omgøre de katastrofer, der i skrivende stund rammer dansk pædagogik, uddannelse og dermed samfundet i sin helhed. Vi kan ikke fortryde, når den kolde og inhumane systemtænkning først har ødelagt grundlaget for det samfund, vi kender.

Vi kan ikke indføre fantasifulde test i eksempelvis etik eller solidaritet for at genskabe den særegne tillid og omsorgsfuldhed, der traditionelt har gjort det danske samfund rigt og stærkt.

Når den sidste glød er slukket, er det slut. Så venter kun den uddannelsespolitiske fimbulvinter.
BRIAN DEGN MÅRTENSSON, ERIK SCHMIDT, JENS RAAHAUGE, KIRSTEN KROGH-JESPERSEN, LEO KOMISCHKE-KONNERUP, STEN LARSEN, THOMAS AASTRUP RØMER OG PETER KEMP

Læs hele artiklen

Sidens top

logo

Vejen Lærerkreds

 

Nyhedsbrev Vejen Lærerkreds juni 2013

Vi står nu på bagsiden af lockouten og vil gerne endnu engang takke for den positive ånd, der var omkring arrangementerne kredsen og de enkelte skoler afholdte. Lockouten viste, at vi i Danmarks Lærerforening kan stå sammen, når det gælder om at vise vore standpunkter og værdier i forbindelse med at skabe rimelige arbejdsforhold for lærerne for at sikre de bedste læringsrammer for eleverne.
Den faglige kamp blev efter vores opfattelse ført efter alle kunstens regler, hvor medierne blev mødt af gode faglige argumenter, og lærere der viste vilje til at gøre det bedste for eleverne. Desværre var der på forhånd tilrettelagt et politisk forløb, der havde et eneste formål, at knække lærerne og bane vejen for financieringen af den kommende skolereform.
Vi anser lockouten og det efterfølgende lovindgreb, L409, som værende nøje planlagt og koordineret af vores arbejdsgivere og lovgivere. De udviste en hidtil uset magtarrogance og satte reelt de frie forhandlinger, vi tidligere har været vant til, ud af spil.
På bagsiden af konflikten er der mange udfordringer der kommer os i møde: lovindgrebets konsekvenser for tilstedeværelsesgraden på skolen, økonomiske konsekvenser for den enkelte, psykiske påvirkninger - både direkte og indirekte.
De psykiske følgevirkninger som naturligt, i større eller mindre grad, kan komme hos os alle, er et fokusområde, hvor vi alle skal være opmærksomme på os selv og vore kolleger. Vi vil derfor gerne opfordre alle til at tage hånd om sig selv og kolleger og ikke bare slå det hen med ”Jeg er nok den eneste der har det sådan” eller ” Det klarer han/hun nok” men at tage signalerne alvorligt og tale om følgevirkningerne med hinanden. I er naturligvis velkomne til at kontakte kredsen, såfremt der er noget, vi kan gøre for at hjælpe jer eller jeres kolleger gennem processen.

På den ekstraordinære generalforsamling på kredskontoret torsdag d. 20.6. 2013 blev den foreslåede vedtægtsændring angående en reducering af antallet af styrelsesmedlemmer vedtaget.
Begrundelsen for forslaget er primært begrundet i kredsens økonomi. Styrelsen har prioriteret ikke at hæve kontingentet og samtidig vurderet, at det giver mere mening men et kredsstyrelsesmedlem mindre fremfor at reducere frikøbet for alle, da det kan være vanskeligt at yde et kvalificeret stykke arbejde med færre timer end nu.
Ændringen træder i kraft 1. august 2014. På den ordinære generalforsamling 12. marts 2014 skal der således kun vælges formand samt 4 styrelsesmedlemmer.

Reduktionen af det lokale kontingent i perioden 1.8.2013 til 31.7.2017 blev ligeledes vedtaget. Således vil kontingentet i denne periode udgøre 187 kr./måned. Herudover skal evt. lån tilbagebetales, ligeledes skal ikke lockoutede betale et solidaritetskontingent på 420 kr./måned.

Næste skoleår 2013/14 arbejder vi stadig under den nuværende aftale. Fra august 2014 træder den nye lov om arbejdstid i kraft.
Kredsen arbejder fortsat på at få mest mulig indflydelse i forbindelse med implementeringen af den nye skolereform, arbejdsforholdene for den enkelte lærer og for os som samlet faggruppe.
Derfor har det været meget spændende for os at høre, hvad man har tænkt sig i Vejen kommune både på det politiske niveau og på forvaltningsniveauet.
Vi har holdt møder med kommunen bla. Ivar Bak og Carsten Lund, her blev vi præsenteret for en drejebog, udarbejdet af bla. Kirsten Busk og Carsten Lund. Denne beskriver, hvordan man i løbet af næste skoleår vil forberede implementeringen og realiseringen af lov om arbejdstid og den nye skolereform. Kredsens rolle i denne forbindelse begrænsede sig til at blive inddraget i ad hoc grupper. Hvor var værdierne tillid, dialog og samarbejde pludselig blevet af? Vi synes faktisk, at kredsen hidtil havde haft et godt samarbejde med skoleafdelingen, hvor værdierne har været fundamentet i vores samarbejde.
På et senere møde var denne del dog ændret til, at kredsen nu bliver inddraget i hele samarbejdsprocessen og især omkring arbejdstid.
På møderne er det blevet gjort tydeligt, at man ikke på nuværende tidspunkt er interesseret i at indgå aftaler om arbejdstid mellem kommune og kreds eller i at der bliver indgået lokale aftaler ude på skolerne.
Vi spurgte ind til tilstedeværelsetid, undervisningstimetal, opgaveoversigt osv. – ting der har betydning for vores dagligdag. Vi kom vidt omkring, og mange ting har man slet ikke svar på lige nu, det er det, der skal arbejdes med i løbet af næste skoleår. Men der var tydelighed omkring tilstedeværelsestid og at lærerne skal undervise 2 klokketimer mere pr. uge (176 klokketimer pr. år eller 4 arbejdsuger).
Med disse nye betingelser for samarbejde er det klart, at der sker en forskydning af ansvar fra de enkelte lærere, børnehaveklasseledere og lærerteam til vore ledere og arbejdsgiver.

For mit vedkommende kan jeg oplyse, at jeg kan gå på sommerferie og være helt raskmeldt.

Vejen lærerkreds ønsker alle lærere i Vejen kommune en god og velfortjent sommerferie.

På kredsstyrelsens vegne
Birthe E. Cramon

 

 

Kontakt kredsen

Vejen Lærerkreds

Nørregade 58 B, 6600 Vejen
Hovednummer : 75 41 08 44
E-mail: 104@dlf.org
Facebookside

 

Vores telefontid er:

Mandag - torsdag: 10 - 16.30

Fredag: 10 - 14

 

Møde:

Det er en rigtig god ide at ringe inden du møder personligt op, da vi kan være til møde på kredskontoret med en anden eller et andet sted.
Mandag og onsdag: Kan du også aftale møde med konsulenten efter vores telefontid,
16.30 - 17.30

 

 

Birthe E Cramon
formand
direkte: 50 44 20 71
e-mail: biec@dlf.org

Birthe

 

Mona Sørensen
sekretær
direkte 60 16 50 63
e-mail: mso@dlf.org

Mona

 

Poul Eck Sørensen
konsulent
direkte 60 94 05 76
e-mail: poes@dlf.org

PoulIndhold

Øverste linie på alle websider :
Oplysninger vi vægter særligt.

Nederst på alle websider:
Kontakt information, inholdsoversigt på alle websiderne.

 

Forsiden

Nyheder

Aftaler og love

Centrale aftaler: for det kommunale
område
og aftaler på statens område.

Lokale aftaler: Arbejdstid og forhåndsaftale om lokale lønmidler
Aftale om ferieens placering

Husk

175 timer
A-kassen
Arbejdsskade,
Arbejdsulykke
,
Erhvervs-sygdom.

Barsel
Børn og unge, der har problemer Børnehaveklsseleder
Efterløn
Fagligt netværk
Ferie, ferieoptjening og syg i ferien
Folkepension
Forenede Gruppeliv, FG
6. ferieuge
L409
Langtidssyg
Ledig
Lejrskole
Lønsedler
Nedsat kontingent
Nyuddannet
Ny stilling
Opsat tjenestemandspension
Pension til overenskomstansat
Pensionist (kommende)
Politianmeldelse
Sociale medier
Timelønnet
Tjenestemandspension
Tjenesterejser
Trivsel og sundhed på arbejdspladserne
Understøttelseskassen
Vold og trusler om vold
Ytringsfrihed

Kalender

Kontor

Links

Medlemsfordele

Nyheder

Nyhedsarkiv
Specielle nyheder
Referat fra kredsstyrelsesmøder
Generalforsamlinger
Falige nyhedskilder
Folkeskolen om lockouten

Om os

Kredsens visioner
Vejen lærerkreds kommunikationsstrategi
Kredsens arbejdsmiljøpolitik
Kontigent i kredsen
Politik

Senior

Valgte:

KS, TR

 

Sidens top

 

neglogo


www.dlf.org

 

 

© Design og de fleste fotos
Poul Eck Søensen

 

Sidens top